Западните спекулации за това за колко дни Киев може да падне при потенциална

...
Западните спекулации за това за колко дни Киев може да падне при потенциална
Коментари Харесай

Русия: Твърдението на Запада за инвазия в Киев е като да кажем, че САЩ превземат Лондон

Западните спекулации за това за колко дни Киев може да падне при евентуална съветска инвазия са безумни и тревожни, съобщи първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски, разяснявайки съответните изявления в западните медии, оповестява ТАСС.

" Лудостта и паниката продължават ... Ами в случай че кажем, че Съединените щати могат да завладяват Лондон за една седмица и това ще докара до 300 хиляди жертви? И това ще се основава на данни от разузнаването, които няма да разкриваме. Това правилно ли е за американците и британците? Също по този начин е неправилно за руснаци и украинци ".

По-рано " Ройтерс " популяризира изказвания, съгласно които при положение на нахлуване в Украйна съветските войски могат да завладяват Киев след " няколко дни ". В същото време общият брой на жертвите вследствие на предполагаем спор сред двете страни може да доближи, съгласно техните оценки, до 85 хиляди души.

Представители на САЩ многократно са отправяли изказвания за допустима съветска инвазия на украинска територия, до момента в който са трансформирали версиите си по отношение на времето на сходно развиване на събитията. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението. Песков акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого и че всички напредвания на съветските войски се правят на нейна територия.

" Ройтерс "  твърди, цитирайки американски публични лица, че Русия има почти 70% от силите, които счита, че са необходими за пълномащабна инвазия в Украйна и изпраща спомагателни батальонни тактически екипи ", а " за последните две седмици " броят на тези групи " в граничната зона се е нараснал от 60 на 83..., а още 14 са на път ".

Руският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов, отговаряйки на въпрос на Newsweek за подготовката на интервенции " под подправен байрак " в Украйна, акцентира, че " Вашингтон смущава целия свят от няколко месеца с изказвания, че Украйна ще стане жертва на " съветска експанзия ". Извадиха обаче неприятен шанс, защото няма офанзива. Явно по тази причина за по-голяма меродавност са употребявани " приключвания " на някои разследващи данни с неоснователни обвинявания ".

" Човек има чувството, че американските пиари, в опит да компрометират Русия, работят на правилото " хвърлете колкото се може повече нечистотия, може би нещо ще залепне ".

" Знаем цената на сходни " компрометиращи доказателства " на американските разследващи служби, които се опозориха, като предадоха на държавния секретар на САЩ епруветка с бял прахуляк, с цел да оправдаят нашествието в Ирак ", добави Антонов.

Той означи, че " Русия няма планове да атакува който и да било. Имаме потребност от добросъседски връзки с братския украински народ ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР